Zakon o rodnoj ravnopravnosti na doradu u Ministarstvo rada

Nacrt Zakona o rodnoj ravnopravnosti biće poslat u Ministarstvo rada zbog pitanja implementacije, i taj predlog više neće razmatrati odbori, rekla je predsednica Koordinacioog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović. Ona je dodala da je dobro što Nacrt Zakona nije vraćen na početak, kako je tražilo Ministartsvo rada, ali da nije dobro ni to što Zakon nije došao do Vlade.

Predesdnica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, rekla je da nije postignuto da se Nacrt Zakona o rodnoj ravnopravnosti nađe na sednici Vlade zbog tvrdnji Ministarstva rada, kako navodi Mihajlović, da zakon ima problem u implementaciji, zbog čega će biti upućen upravo tom ministarstvu na doradu. Mihajlović je istakla da smatra da u nacrtu zakona nema nikakvih problema i da je uverena da će Ministarstvo rada taj problem brzo rešiti.

Upitana da prokomentariše izjavu premijerke Ane Brnabić, da moramo voditi računa „da ne mislimo da vozimo BMV, a da u stvari vozimo Fiću“, komentarišući novi Zakon o rodnoj ravnopravnosti, rekla je da je Srbija spremna za promene.

Mihajlović ističe da nije imala prilike da čuje na koje se konkretno probleme u vezi sa implementacijom misli i ističe da ne bi bilo dobro da se zbog problema u implementaciji zakon vrlo brzo ne nađe na nekoj od sednica vlade. Na Zakonu o rodnoj ravnoppravnosti je rađeno 3 godine i na tom poslu je bilo angažovano više od 100 organizacija, primetila je Mihajlović.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN