Karavan igre u Nišu

Kroz umetničke, kreativne i edukativne programe u 15 gradova u Srbiji biće promovisana umetnička igra. Interaktivni Karavan igre svoju priču započeo je u Nišu. Trodnevni program nudi brojne aktivnosti sa ciljem da približi klasičan balet i savremenu igru zainteresovanim učesnicima. Kako kažu organizatori, „Karavan igre“ je prilika da se podstaknu i lokalne samouprave i organizacije da ulažu u kulturu, čime se podstiče i turistički potencijal Srbije. Pokrovitelj projekta je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Od danas, pa sve do decembra, pažnja najšire kulturne javnosti biće usmerena na umetničku igru. Otvoreni časovi baleta, predstave, filmovi i prezentacije samo su deo programa koji nudi Karavan igre.

Na otvaranju ovog multidisciplinarnog projekta bila je i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja koji je istakla da je važno da stvaramo obrazovane i kreativne generacije, koje će imati razvijenu kritičku misao.

Zvanični program Karavana počinje u petak filmskim programom, nastavlja se u subotu otvorenim časovima baleta i Baletskim gala koncertom. U nedelju, poslednjeg dana programa, pored predstava i predavanja, biće organizovano još otvrenih časova baleta.

 

Nakon Niša Karavan će biti realizovan i u Kragujevacu, Pirotu, Subotici, Vranju, Novom Pazaru, Negotinu, Vršcu, Šabcu, Valjevu, Užicu, Zrenjaninu, Smederevu, Čačku i Kraljevu. Program je besplatan za sve posetioce.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN