Premijerka otvorila Start up centar u Nišu

Na Elektronskom fakultetu u Nišu otvoren je Start up centar za inovativno preduzetništvo mladih. Centar je svečano otvorila predsednica Vlade Ana Brnabić, koja je kazala da je ovo fantastičan dan za Srbiju. Vlada je u ovaj Centar investirala sa deset miliona dinara, a on je uređen po najvišim svetskim standardima. Vrata Start up centra otvorena su za prve mlade inženjere. Pokretanje niškog centra za inovativno preduzetništvo mladih – Start up centra i razvoj inovacionog ekosistema, prilika je da se iskoristi veliko znanje i potencijal koji postoji u Nišu, naglasila je premijerka.

Prvi niški Start ap centar prostire se na 650 kvadrata, u njemu su smeštene kompanije koje će od danas raditi u uslovima koji su na svetskom nivou, kao u Londonu, Cirihu, Beču. Centar je deo prve faze projkta otvaranja Naučno tehnološkog parka u Nišu. Cilj je da Srbija bude među zemljama koje jako brzo napreduju“, naglasila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Fantastičan partnerski duh uzmeđu Elektronskog fakulteta, predstavnika grada Niša, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i Vlade Srbije, doveo je do uspeha, kazala je Brnabić.

Procena je da će izgradnja naučno-tenološkog parka u Nišu, koji će imati ukupno 11.000 kvadrata, koštati oko 10 miliona evra i mogla bi da se finansira sredstvima Evropske investicione banke. Park bi trebalo da bude završen na proleće 2019. godine.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN