Smena direktora zbog propusta na maloj maturi

Ministarstvo prosvete, u dopisu koji je prosledjen na adrese 28 osnovnih škola u Srbiji, traži da se „primene zakonske odredbe prema direktorima, odnosno nastavnicima koji nisu poštovali Stručno uputstvo za sprovođenje završnog ispita“. Odluku o tome, doneće školski odbori, kaže za TV Kopernikus načelnik školske uprave nišavskog okruga Dragan Gejo.

Najviše propusta na maloj maturi utvrđeno je u Novom Pazaru, gde bi bez funkcije moglo da ostane 11 direktora, a zatim sledi Niš sa šest spornih škola.

Kako prenose Novosti, 6 niških škola koje se pominju su Branko Miljković, Čegar, Dušan Radović, Miroslav Antić, Ratko Vukićević i Sveti Sava. Nacelnik školske uprave kaže da se te škole prate već 4 godine i da su imale propuste i u ranijem periodu.

 

Gejo pojašnjava da Ministarstvo prosvete može po zakonu da postavi privremeno Školski odbor u dogovoru sa lokalnom samoupravom, ali da bi usvajanje novog zakona moglo da donese i promene.

 

Gejo zakljucuje da najveca odgovornost pripada komisiji za pregled testova i supervizorima koji su prethodno imali visemesecne obuke. Ipak, kako naglasava zavrsna rec je na skolskim odborima.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN