Reprezentacija spremna za meč sa Turskom

foto: Fonet

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da ekipa mora da se vrati u kolosek posle poraza u drugom kolu Evropskog prvenstva, da se koncentriše na naredne duele i da ga raduje čvrst karakter njegovih igrača.

„Analiziramo prethodnu utakmicu i tražimo pozitivne stvari da probamo da popravimo neke greške koje su se juče dešavale. Svi smo svesni da je ovo dugo takmičenje, pred nama je mnogo utakmica, svaka sledeća mora da bude najvažnija. Puna koncentracija na utakmicu sa Turskom. Ovi momci imaju karakter, šta je jače u njima, da li vole da pobede ili ne vole da izgube. I jedno i drugo stoji kao velika karakteristika“, rekao je srpski selektor.

foto: Košarkaški savez Srbije

Đorđević nije želeo da odgovara na pitanje o osmini finala, već je rekao da je najvažnije da se ekipa digne, da pruži dobru igru i pobedi.

„Možda nam je nedostajala energija juče s obzirom na važnost prve utakmice i dobru pobedu protiv Letonije. Poraz je uvek dobar ako ga shvatiš na pravi način. Ono što me raduje je da imamo jako dobru hemiju i komunikaciju, igrači sami znaju mnogo bolje nego ja neke negativne stvari, ali su svesni da imaju mnogo pozitivnih. Njihov odnos prema radu i obavezama, ozbiljnost na terenu, meni daju snagu i ulivaju poverenje. Posle pobede protiv Letonije rekao sam da sam neizmerno ponosan i to želim da podvučem posle jučerašnjeg poraza bez obzira na greške i nemir“, naglasio je Aleksandar Đorđević.

foto: Košarkaški savez Srbije

Tešku utakmicu sa Turskom očekuje i Milan Mačvan, koji smatra da je najvažnije da se ekipa vrati na pobednički kolosek.

„Očekuje nas sutra teška utakmica protiv domaćina, protiv Turske, ekipe koja igra ‘aptempo’ sa dosta presinga tako da treba da se spremimo danas za to. Za nas je to izuzetno bitna utakmica, želimo da se vratimo na pobednički kolosek i da se vratimo u pozitivno raspoloženje pred poslednje dve utakmice sa Britanijom i Belgijom. Sigurno da Turci imaju kvalitet, imaju par NBA igrača, baziraju igru na Erdenu i na Osmanu, tako da su to dve najveće pretnje. Danas ćemo da se odmorimo i spremimo, a sutra da pokažemo mnogo bolje lice nego protiv Rusije“, izjavio je srpski košarkaš.

Utakmica između Srbije i Turske igra se u ponedeljak od 20 časova.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN