Najavljuju tornado za vikend u Srbiji!

Meteorolozi izdali upozorenje za snažno nevreme koje će danas i sutra zahvatiti Srbiju. Moguća i pojava tornada.RHMZ uopozorava da se kasnije, posle podne i uveče u zoni pljuskova sa grmljavinom, očekuje izolovana pojava sugradice ili grada.

Kako je saopšteno, sutra će posle posle podne, uveče i tokom noći subote na nedelju u zapadnim, centralnim i severnim krajevima Srbije mestimično intenzivniji grmljavinski procesi (vremenske nepogode) uz obilne pljuskove, grad, jak i olujni vetar.

Lokalno se očekuje i više od 40 mm kiše za 12 sati sa najvećom verovatnoćom na području od Srema, preko Bačke do severa Banata,

Na snazi je i upozorenje za glavni grad Srbije.

Upozorenje se odnosi na subotu kada će u kasnim večernjim satima i tokom noći doći do jakih grmljavinskih procesa praćenih obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom.

Evropske meteorološke stanice takođe upozoravaju na veliko nevreme koje se približava balkanskom regionu.

Nemačka „Wetterzentrale“ upozorava da će na Balkanu u narednih dva dana duvati snažni vetrovi, gotovo orkanske jačine, a nisu isljučene ni pojave tornada.

Snažne oluje sa vrlo krupnim gradom i olujnim vetrom, očekuju se na području Dalmacije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Rumunije.

Mondo

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN