Očekuju se velike gužve na putevima i graničnim prelazima

Prema podacima Auto-moto saveza Srbije, frekvencija saobraćaj je na prelazima promenljiva, ali sa tendencijom porasta.

– Na Horgošu se čeka od 30 do 60 minuta, a bilo je i dužih zadržavanja. Na Batrovcima su bila zadržavanja oko četiri sata sa naše strane i međuzona sa Hrvatskom je takođe puna, što znači da su i veća zadržavanja od tih četiri sata za ulazak u Hrvatsku – kažu iz AMSS za „Blic“.

Preporuka Uprave granične policije je da putnici koriste druge pravce.

– Preporuka za prelaz sa Mađarskom su Bački Breg, trenutno i Kelebija, iako je na tom prelazu vreme zadržavanja promenljivo, zatim Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš 2 – objašnjavaju u AMSS i poručuju da kada je u pitanju Hrvatska, ne preporučuju prelaz Šid jer je u toku rasterećenje graničnog prelaza Batrovci zbog čega policija preusmerava vozila na Šid. Zbog toga volan treba zaokrenuti ka punktovima Sot, Ljuba, Neštin i Bačka Palanka, na kojoj su zadržavanja najkraća, od 20 do 30 minuta.

Kada je reč o našim sugrađanima koji stižu sa grčkih letovališta, trebalo bi da se spreme na gužve i na tom potezu.

Iako su zadržavanja na Preševu juče bila oko pola sata, očekuje se i znatno duži zastoj.

Čekanja se neće, nažalost, spasti ni oni koji idu preko Bugarske na Gradinu, gde se juče čekalo i do 50 minuta.

– Veće gužve očekujemo u danas i sutra, kao što je bilo i prošlog vikenda kada su putnici i vozila prolazili u pet traka. Od 18. do 20. avgusta u Srbiju je preko ovog prelaza ušlo 6.323 domaća građanina i 125.158 stranih građana. Na izlazu je u ovom periodu bilo 4.812 domaćih i 40.614 stranaca. Kad je reč o vozilima, u ovom periodu je prošlo 1.600 domaćih i 26.029 stranih vozila, a na izlazu je bilo 913 domaćih i .9390 stranih vozila. Spremni smo za novi talas turista – kaže vođa smene na Carinskoj ispostavi Gradina Slađana Pajović za “Blic”.

Čekanja na graničnim prelazima sa Crnom Gorom su do 30 minuta. To su prelazi Špilja, Jabuka, Brodarevo, Gostun.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN