Predstavljeni projekti eProsveta i esDnevnik

Prosveta će od 2018. godine prvi put imati stanje koje je bolje nego što je bilo pre smanjivanja plata od 10 posto, rekla je predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, tokom prezentacije projekta e-Prosveta i es-Dnevnika.

Predsednica Vlade Republiek Srbije, Ana Brnabić, rekla je da je u poslednje dve godine prosveta vraćena na svoj raniji nivo i poručila da su digitalizacija i bolje obrazovanje dva osnovna prioriteta Vlade, te da bez toga nema Srbije 21. veka niti razvoja onakvog kakav je nama potreban.

Prezentaciji projekta koji bi od 1. septembra trebalo da zaživi, prisustvovao je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, koji je zahvalio predsednici Valde na posvećenosti projektu i rekao kako su oni i pre nego što je ona postala premijerka, hteli da podignu prosvetu na viši nivo. On je istakao da je prosveta dobila mnogo zadataka, a es-Dnevnik je jedan od njih.

Prvi servis eProsvete je esDnevnik- nacionalna platforma za digitalno vođenje evidencije, analizu i izveštavanje o rezultatima i napredovanju učenika, kao i za usaglašavanje nastavnog plana i programa u svim školama. Ovaj dnevnik smanjuje mogućnost greške i subjektivnosti u ocenjivanju. Nastavnici će moći da vide samo ocene iz svog, ali ne i ioz drugih predmeta, zbog objektivnosti prilikom ocenjivanja, a roditelji će moći u svakom trenutku moći da pristupe podacima i to samo za svoje dete. Es-Dnevnik ima najviši nivo zaštite podataka.

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN