Beograđani odabrali naziv – Bulevar heroja sa Košara

Glasanje za ime bulevara koji spaja Most na Adi sa Tošinim bunarom je završeno, a Beograđani su odlučili da se ta saobraćajnica nazove po herojima sa Košara, rekao je „Tanjugu“ gradonačelnik Siniša Mali, navodeći da mu je veoma drago što se na taj način čuva uspomena na velike junake.

Predlog da se novoizgrađeni bulevar nazove po herojima sa Košara dobio ubedljivo najviše glasova, čak 1.150 više od drugoplasiranog.

Da bulevar koji spaja Tošin bunar i Most na Adi ponese ime heroja sa Košara, glasalo je 1.305 građana. Među predlozima za ime novog bulevara su se našla imena Vasilija Ostroškog (156), Nenada Bogdanovića (42), Branka Pešića (18), patrijarha Pavla (13), Milunke Savić (11), Mileve Marić Anštajn (9).

Ovo nije prvi put da Beograđani odlučuju. Prethodno su glasali za boju autobusa za gradski prevoz, ali i kako će da izgledaju info-table koje su postavljene u centru grada.

Mali ističe da je zapravo cilj transparentna gradska uprava koja uključuje građane u sve odluke.

„Naredne nedelje ćemo predstaviti jedan veliki portal na kome smo vredno radili nekoliko meseci. Preko tog portala građani će moći da se uključe u sve projekte, moći će da glasaju, radićemo ankete, da vidimo da li neke stvari radimo dobro, da li neke stvari radimo loše, šta treba da popravimo“, rekao je Mali.

Cilj je da se napravi dvosmerna komunikacija, da se čuje šta građani imaju da kažu, jer je svima u interesu bolji i lepši Beograd.

„Ovo je način da ga zajedno i stvaramo“, istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, važno mu je i da građani učestvuju u odlučivanju na koji način i u koje projekte Grad Beograd treba da ulaže novac, a u vezi sa tim već se radi na predlogu da se deo sredstava iz budžeta opredeli za projekte koji su građanima najvažniji.

U ovom trenutku se ne zna koliko će novca biti opredeljeno za takve projekte, jer se još radi na predlogu, ali je po najavi gradonačelnika, sigurno da će o tome na jesen razgovarati direktno sa građanima i njihovim predstavnicima u opštinama.

„Pitaćemo Beograđane u koje bi projekte želeli da investiraju novac. Kako budemo imali više novca, tako ćemo sve više građana uključivati. Zajedno ćemo ispratiti sve od početka do kraja“, rekao je Mali.

Kaže da je to pravi način da se pokaže transparentost i koliko gradska uprava zajedno sa građanima želi da menja stvari, navodeći da će to biti velika promena po ugledu na Pariz.

 

Izvor: Tanjug, Beoinfo

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Neophodno je upisati rezultat zbog detektovanja neželjenih reklamnih poruka: *

TV K::CN