Od septembra nove cene za posetu galeriji Ufici u Firenci

Galerija Ufici (Uffizi) u Firenci saopštila je da će od 1. septembra povećati cenu pojedinačnih ulaznica i uvesti novu tabelu cena koja uključuje popuste i prioritet ulaza sa godišnjim propusnicama i trodnevnim ulaznicama.

Kako je navedeno, novi raspored cena ulaznica uveden je da bi posetioci proveli više vremena u svim delovima kompleksa galerije Ufici, uključujući renesansnu palatu Piti i baštu Boboli.

Dnevna ulaznica za Ufici biće povećana sa osam na 12 evra tokom zimske sezone, dok će tokom ostatka godine biti 20 evra.

Trodnevna karta za galeriju, koja uključuje Palaco Piti i baštu Boboli, koštaće izmedju 18 i 38 evra, a uključuje i prioritetan ulazak.

Godišnja ulaznica za sva tri objekta koštaće 70 evra, odnosno 50 evra samo za galeriju.

Jedan od najznačajnijih italijanskih muzeja i najposećeniji na Apeninima, takođe je jedan od najvećih i najpoznatijih u svetu. U njemu se nalazi kolekcija neprocenjivih dela, naročito iz perioda italijanske renesanse koju je gradu poklonila poslednja naslednica Medičijevih, Ana Marija Luiza.

Ufici je bio jedan od prvih modernih muzeja. Galerija je primala posetioce još od 16. veka a 1765. zvanično je otvorena za javnost 1765. Formalno je proglašena muzejem 1865.

Ufici godišnje poseti oko dva miliona ljudi. U jeku sezone (u julu) na ulaz se čeka i do pet sati.

Prošle godine, zahvaljujući obimnoj restauraciji, izložbeni prostor muzeja je udvostručen i sada su dela izložena u 101 prostoriji na skoro 13.000 kvadratnih metara.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN