„Despasito“ ne sme da se čuje u Maleziji!

Malezija je zabranila emitovanje popularne pesme „Despacito“ na državnim radio i televizijskim stanicama zbog teksta pesme, ali nije verovatno da će na taj način ugroziti njenu rekordnu popularnost.

Zabrana se ne odnosi na privatne stanice, na sajt Jutjub (YouTube), ni na druge kanale za deljenje sadržaja.

Malezijski ministar za komunikacije Saleh Said Keruak rekao je danas da je emitovanje pesme zabranjeno zbog žalbi gradjana koji smatraju da je tekst pesme nepristojan.

Keruak je rekao za Asošiejted pres da se zabrana odnosi samo na originalnu verziju pesme, ali ne i na njen remiks, u kojem se pojavljuje Džastin Biber.

Lokalni mediji su naveli da je Keruak rekao i da bi privatne radio stanice trebalo same da cenzurišu emitovanje pesme, imajući u vidu lokalnu kulturu.

Malezijska islamska partija Amanah pozvala je ranije da se prestane s emitovanjem pesme „Despacito“ jer je mnoga deca pevaju iako ne razumeju njeno značenje.

„Despacito“ (Polako), pesmu na španskom jeziku, u januaru su objavili portorikanski muzičari Luis Fonsi i Dedi Jenki (Daddy Yankee).

Pesma ima, računajući i originalnu verziju i remiks sa Džastinom Biberom, više od 4,6 milijardi pregleda na raznim internet platformama, čime je postala najviše puta pogledana pesma na internetu ikada. Prethodni rekord držala je pesma Džastina Bibera „Sorry“.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN