Vladičin Han biće opština bez nezaposlenih?

  • Samo u poslednjih godinu dana, lista nezaposlenih u Vladičinom Hanu kraća je za 330 imena – toliko je radnika turska kompanija Teklas uposlila u svojim pogonima u poslednjoj godini
  • Ako se očekivani trend zapošljavanja nastavi, stopa nezaposlenosti u ovoj varošici praktično će biti na nuli, tvrdi za TV KCN predsednik opštine Goran Mladenović

Vladičin Han je varošica na jugu Srbije. Da nije u kotlini kojom prolazi glavni put od Grčke i juga ka severu i ostatku Evrope, ni po čemu se ne bi razlikovao od drugih, manje razvijenih srpskih gradića koje su post komunizam i tranzicija saterali u ćošak.

Upravo blizina puta, železnice, a uskoro i novog auto puta, dovela je fabrikante, pa je samo u poslednjih godinu dana, lista nezaposlenih u Vladičinom Hanu kraća 330 imena. Toliko je samo kompanija Teklas uposlila u svojim pogonima.

Turski Teklas je iz stečaja kupio privredno društvo AD Sloga iz ovog mesta, kako bi započela sopstvenu proizvodnju. Predsednik opštine redovno kontaktira sa lokalnim rukovodstvom firme i tvrdi da su prezadovoljni zaposlenima. To ih, kaže, stimuliše da zapošljavaju i dalje.

Investicija je bila vredna 11,35 miliona evra i biće zaokružena do 2018. godine dok ne zaposle najavljenih 1.200 radnika.

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN