Pobeda za overu prvog mesta

Najbolje odbojkašice Srbije trijumfalno napuštaju Japan, koji je bio domaćin drugog vikeda Grand prija.Naše dame su u poslednjem kolu savladale selekciju Tajlanda rezultatom 3:1 i stigle do pete pobede u prestižnom takmičenju.

Srpkinje su kontrolisale igru i rezultat sa izuzetkom drugog dela drugog seta. Naše odbojkašice su uspustile prednost od 14:11, rivalke su napravile seriju 7:1 i na kraju stigle do izjednačenja.Ipak, to je bilo sve od Tajlanđanki u ovom meču.

Ekipa Zorana Terzića napušta Japan ukupnim skorom od pet pobeda i jednim porazom i kao prvoplasirana odlazi na treći turnir Gran prija, koji će se održati u Hong Kongu. Ipak, naš stateg je i pored zadovoljstva ukazao na stvari koje treba popraviti u narednom periodu.

„Sigurno da smo zadovoljni osvajanjem prvog mesta i u ovoj drugoj grupi i prvim mestom u ukupnom plasmanu. Utakmica možda i neočekivano laka za nas, jer smo dosta dobro odradili neke situacije u kojima Tajland igra kombinatorno. Izgubljen drugi set je možda razlog za brigu, ne zato što smo ga izgubili, već zato što nismo igrali svoju igru. Kao da se strah uvukao u igračice u nekim situacijama i to je nešto na čemu treba da se radi, više na psihološkom nego taktičkom planu. Polako sve dolazi na svoje mesto, nadam se da će u skorije vreme sve izgledati i puno bolje“, rekao je selektor Terzić.

Srbija će u sklopu trećeg vikenda na Gran priju, od 21. do 23. jula,  u Hong Kongu igrati  sa Rusijom, Japanom i Kinom.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN