Potvrđeno iz više izvora: Nema povređenih Srba u napadu u Hurgadi

Dvoje stranih turista ubijeno je danas u napadu nožem na plaži u egipastkom odmaralištu Hurgada, a četvoro ljudi je ranjeno, saopštilo je egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Agencija „AP“ prenela je da je troje Srba povređeno u napadu, pozivajući se na neimenovanog egipatskog zvaničnika, ali iz ambasade Srbije u Kairu za „Blic“ je rečeno da je reč o dezinformaciji.

U hotelu „Zahabija“ ima 30 naših državljana. Sve smo kontaktirali i svi su dobro – rečeno je za „Blic“ u srpskoj ambasadi u Kairu.

Da u napadu nema povređenih Srba, ubrzo je potvrdilo i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Većina srpskih medija prenela je da vest agencije „Asošijeted pres“ koja je objavila da je troje od četvoro povređenih srpske nacionalnosti, a da je četvrta povređena osoba iz Poljske.

Inače, desetak minuta kasnije, nakon informacije o tome da je među izbodenim turistima troje srpskih državljana, „AP“ je objavio vest označenu kao hitnu, u kojoj precizira da su dve Ukrajinke preminule neposredo nakon napada, te da je ranjeno četvoro drugih stranih turista, ali – ne navodi njihovu nacionalnost.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN