18 meseci pritvora za trojicu uhapšenih Srba

Trojici Srba koji su uhapšeni na Zakintosu zbog ubistva američkog studenta Bakarija Hendersona određen je pritvor od 18 meseci. Odluka o pritvoru za ostalih četvoricu osumnjičenih, još nije doneta ali kako se očekuje, verovatno će i ona biti ista.

Odluka o pritvoru doneta je za trojicu Srba koji su juče saslušani, a odluka o ostaloj četvorici biće doneta do kraja dana, piše „Politika“.

Međutim, grčki mediji navode i da bi ta odluka mogla biti doneta u utorak.

Ranko Ilić, otac uhapšenog Miloša Ilića (18) za „Blic“ je izjavio da bi sudija danas trebalo da završi saslušanje osumnjičenoh upravo zbog toga što ističe rok za odluku o eventualnom produženju pritvora ili puštanja na slobodu.

Grčki mediji međutim tvrde da rok za donošenje sledeće odluke ističe u utorak.

– Tada bi ponovo trebali da budu izvedeni pred sudiju, koji može da ih zadrži u pritvoru do početka suđenja ili da ih pusti na slobodu uz određene garancije, kao što je kaucija, pišu grčki mediji.

Po grčkom zakonu, ukoliko sud odluči da im produži pritvor, oni u njemu do suđenja mogu da čekaju najviše 18 meseci, objašnjavaju grčki mediji, navodeći da osumnjičenima za kvalifikovano delo ubistva s predumišljajem preti kazna od deset godina do doživotnog zatvora.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN