Vučić i Cipras usaglasili zajedničku deklaraciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Grčke Aleksis Cipras sastali su se u Solunu „u četiri oka“ na sastanku koji je trajao duže od planiranih sat vremena, tokom kojeg su usaglasili tekst zajedničke deklaracije.

Zvaničnici Srbije i Grčke su razgovarali o pospešivanju već dobre saradnje dve zemlje, kao i o situaciji u regionu.
Grčki premijer Aleksis Cipras istakao je na sastanku sa predsednikom Srbije da Grčku i Srbiju vežu istorijske veze, prenosi ANA.

Foto: Tanjug

„Ovaj sastanak je prvi korak ka promovisanju bilateralne saradnje za bezbednost i stabilnost u širem regionu Balkana“, rekao je Cipras u kratkom razgovoru emitovanom na televiziji.

Grčki premijer je čestitao Vučiću izbor za predsednika Srbije.

Predsednik Srbije je, navodi ANA, govorio o sporazumima o saradnji koji su danas potipsani.

Nakon sastanka Vučića i Ciprasa potpisano je šest međudržavnih sporazuma, koji treba da pospeše saradnju dve zemlje.

Predsednik Srbije Vučić predvodi delegaciju u kojoj su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar privrede Goran Knežević, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ministar odbrane Aleksandar Vulin koji su učestvovali na prvoj sednici Visokog saveta za saradnju.

Zasedanje Visokog saveta je dogovoreno prilikom posete premijera Aleksisa Ciprasa Beogradu početkom godine, kako bi se tradicionalno prijateljstvo i ekonomski interesi povezali u čvršću formu saradnje, zajedničkih investicija i projekata, određenih okvirima zajedničke evropske budućnosti dveju zemalja.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN