Stefanović: Anđus je sitan reketaš

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da ne zna da li je snimak hapšenja novinara Dejana Anđusa koji se pojavio u medijima došao iz MUP-a.

Stefanović je za N1 rekao da su određeni snimci koji su se pojavili, „nastali sa strane, i da ih nije snimila policija“.

„Što se tiče određenih snimaka jasno je da su nastali sa strane, da ih nije snimila policija. Snimke hapšenja imate iz policije. Policija snima svako hapšenje, upravo zbog toga da se ne bi pojavilo da smo nekog zloupotrebljavali ili nismo“, rekao je on.

Ministar je naveo da policija nije zvanično objavila snimak hapšenja Anđusa i novinarki N1 poručio da pita „kolege iz medija odakle im ti snimci“.

„Što se tiče snimka hapšenja, policija ima snimak hapšenja. Da li je to taj snimak – ne znam, nisam upoređivao, stvarno nemam vremena da pregledam snimke da se bavim time. Kada radimo akcije, to radimo uz saglasnost tužioca. Dakle, kada su postupci u toku. Kada se završi, kada imamo neki razlog zbog čega to objavljujemo, mi to objavimo. Dakle, kada postoji ozbiljna društvena zainteresovanost za tako nešto. Anđus je sitan reketaš, nemojte da od njega pravimo neku medijsku zvezdu“, rekao je Stefanović.

Novinar Dejan Anđus uhapšen je krajem juna, zbog sumnje da je izvršio iznudu i da je od oštećenog preuzeo kovertu u kojoj je bilo 30.000 evra.

 

Izvor: Beta

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN