Vučić sa visokim zvanicama u Vili „Mir“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održava niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima brojnih država i organizacija u Vili „Mir“.

Aleksandar Vučić bilateralne susrete započeo je sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom.

Nakon razgovora sa Rogozinom, Vučić se sastao sa potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine Đijem Bingsjuenom.

Foto: Tanjug, Vila „Mir“

Uslediće sastanci sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, premijerom Gabona Emanuelom Isoze Ngondeom i šefom gruzijske diplomatije Mihailom Džanelidzeom.

U podne Vučić se sastaje sa Vladimirom Koltovičem, ministrom za antimonopolsko regulisanje i trgovinu Republike Belorusije, a nakon toga će razgovarati sa Endruom Leslijem, parlamentarnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD.

Predsednik Srbije će se sastati i sa Rauhijem Fatuhom, savetnikom predsednika Države Palestine za međunarodna pitanja i sa Rouz Gotemiler, zamenicom generalnog sekretara NATO-a i Robertom Pinoti, italijanskom ministarkom odbrane.

U 14.30 časova Vučić će se sastati sa Kolindom Grabar Kitarović, predsednicom Hrvatske, a u 15 časova sa članovima Predsedništva BiH.

Poslednji bilateralni susret pred svečanost povodom inauguracije Vučić će imati u 15.30 sa Johanesom Hanom, komesarom za proširenje i susedsku politiku EU.

Svečani prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Republike Aleksandra Vučića biće održan večeras u Plati Srbija od 18 sati.

Očekuje se 60 svetskih zvaničnika, od kojih dvadesetak šefova dražava i Vlada i pet hiljada zvanica koje će srpski predsednik ugostiti u šest obnovljenih salona u Palati Srbija.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN