Zorana Mihajlović u Nišu: Nije kraj razvoja aerodroma Konstantin Veliki

Za manje od godinu dana u niški aerodrom Konstantin Veliki investirano je oko 70 miliona dinara. Posle 30 godina funkcionisanja aerodroma rekonstruisani su terminali, sanirani su krov i fasada i uloženo je u neophodnu opremu. Danas niški aerodrom koristi veliki broj putnika. U prvih pet meseci ove godine bilo je više od 120 hiljada putnika, a postoji potencijal da se broj putnika do 2021. godine poveća na 650 hiljada, kazala je minsitarka građevinarsta, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prilokom obilaska aerodroma u Nišu.

Rekonstrukcijom aerodroma povećan je broj šaltera sa 2 na 4, sanirana je konstrukcija zgrade koja je imala rupe od gelera od bombarodvanja 1999. godine. Druga faza rekonstrukcije planirana je za 2018. godinu, sa ciljem da se dva puta poveća kapacit terminala. Vlada Srbije pomoći će nastavak opremanja aerodroma, poručuje minsitarka građevinarsta, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlovića.

Do pre tri godine aerodrom Konstantin Veliki u Nišu imao je samo 1 335 putnika, danas je to mnogo više. Broj putnika povećan je 90 puta, a kargo saobraćaj 6 puta više nego što je to bilo prethodnih godina.

 

Država je u razvoj niškog aerodroma uložila oko 4 miliona evra, do 2019. godine planirano je da se uloži 6, 3 miliona evra. Nova ulaganja podrazumevaju novi toranj i sistem za sletanje u uslovima manje vidljivosti.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN