Toplana u Nišu dobija novog direktora

Gradsko veće Niša potvrdilo je danas da Zoran Stojanović više neće biti vršilac dužnosti direktora Gradske toplane.

Predrag Milačić, bivši direktor Objedinjene naplate moguće novi rukovodilac Toplane u Nišu?

To je obrazloženo formalnim razlozima, odnosno činjenicom da je Stojanoviću istekao jednogodišnji mandat, a da Zakon o javnim preduzećima propisuje da “isto lice ne može dva puta biti imenovano za vršioca dužnosti direktora”.

Veće nije navelo ko će biti novi “prvi čovek” Toplane.

Zoran Stojanović više nije direktor Toplane u Nišu, pošto mu je istekao jednogodišnji mandat u VD statusu

Naš list je danas objavio da je, prema nezvaničnim informacijama, na nedavnom sastanku predstavnika grada, Gradske toplane i Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS), inače udruženja građana koje nizom akcija nastoji da utiče na izmenu komunalne politike, saopšteno da načelnik Gradske toplane Niš više neće biti Stojanović (SNS), a da će ga na toj funkciji navodno “zameniti” Predrag Milačić (SPO), inače jedan od rukovodilaca javnog preduzeća Objedinjena naplata. Na sastanku je rečeno da će Toplana dobiti i novog tehničkog direktora.

U saopštenju Gradskog veća, objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu, nakon insistiranja Danasa da dobije izjavu gradonačelnika Darka Bulatovića (SNS) povodom ovih informacija, navedeno je da će Odbor za imenovanje Skupštine grada Niša, “postupajući po zakonu i po Statutu grada Niša”, predložiti Skupštini grada, koja inače zaseda 7. juna, da donese odluku o imenovanju novog v.d. direktora Toplane. Gradsko veće “ne može da prejudicira” ko će biti novi v.d.direktora Toplane, pošto je to “u ingerenciji” Odbora za imenovanje i Skupštine grada Niša, navodi se. U saopštenju se dodaje da će biti izabran i novi v.d. direktora JKP Gorica.

Većnik: Stojanović se “nije snašao”
Većnik Miloš Milošević: Stojanović se nije baš snašao
Gradski većnik Miloš Milošević potvrdio je da Stojanović više neće biti direktor Toplane, navodeći kao obrazloženje, kako prenosi portal Građanin, da se „u nizu problema nije dobro snašao“. Milošević je rekao da će novi direktor morati da obezbedi smanjenje gubitaka toplotne energije u cevovodima kroz niz mera, što će rezultirati smanjenjem računa za grejanje.  UPSS je, inače, u protekle dve godine organizovao niz protesta na kojima je jedan od ključnih zahteva bio smanjenje cene grejanja.

Danas

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN