Veslačima bronza na Evropskom prvenstvu

Srpski veslački dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u češkim Račicama.

Vasić i Beđik su osvojili bronzu rezultatom 6:27,68. minuta. Italijanska posada osvojila je zlatnu medalju rezultatom 6:22,58, dok je srebro pripalo Francuzima sa 6:25,96 minuta.

„Presrećni smo što smo posle raznih pehova u 2016. godini u ovoj sezoni ponovo počeli da osvajamo medalje na najvećim svetskim takmičenjima, što smo inače činili 2015. Posle srebra na Svetskom kupu u Beogradu stigli smo i do evropske bronze u Račicama. Zadovoljni smo kako smo izveslali finalnu trku. Pružili smo maksimum, što je u ovom trenutku bilo dovoljno za treće mesto. Napravili smo sjajnu atmosferu, ceo tim oko nas, na čelu sa trenerom Nebojšom Ilićem, funkcioniše na najvišem niovu i s optimizmom očekujemo predstojeće izazove u ovoj sezoni“, rekao je Vasić u izjavi za sajt Veslačkog saveza Srbije.

Vasić je osvojio treću evropsku bronzu, a drugu u dvojcu bez kormilara sa Beđikom, a ima i bronzu u četvercu bez kormilara iz 2012. godine.

Nenadu Beđiku bronza u Račicama je četvrta medalja na evropskim prvenstvima. Pre toga osvojio je bronzu (2012) i zlato (2013) u dvojcu sa Nikolom Stojićem.

„Podigli smo naše trkanje u odnosu na Svetski kup u Beogradu, ali smo sada imali mnogo jaču konkurenciju. Italijani, osvajači olimpijske bronze u četvercu bez kormilara, pokazali su da su dominantni u ovom trenutku. Sa novom posadom Francuske smo bili uz rame sve do finiša kada su bili bolji i zasluženo stigli do srebra. Za viši plasman možda nam je nedostajao bolji start jer smo u prvih 500 metara zaostali za konkurencijom više nego što smo smeli, a na ovom segmentu ćemo poraditi u narednom periodu. Prezadovoljni smo što smo se vratili na evropsko postolje posle petog mesta prošle godine u Brandenburgu“, rekao je Beđik.

Marko Marjanović je rezultatom 6:51,62 trijumfovao u B finalu skifa, pa je šampionat u Češkoj završio kao sedmi. Četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić i Damjan Lazić u konačnom plasmanu zauzeo je 10. mesto

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN