Kontinental dolazi u Novi Sad- za 500 inženjera posao, a za Srbiju ulazak u „višu ligu“

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, razgovarao je sa predsastvnicima kompanije Kontinental o ostvaranju istraživačkog centra u Novom Sadu. Kontienetal će od 1. jula u ovom gradu početi razvoj softverskih i inovacionih rešenja za mobilnost i zaposliti najmanje 500 inženjera, čija će bruto primanja biti oko 2.300 evra. Vučić je dodao da je ovo najbolji nemački investicioni projekat do sada i da je Srbija njime ušla u „višu ligu“.
Premijer Srbije, Aleksandar vučić, je podsetio da je komapnija Kontinental, koja će početi sa radom od 1. jula u Novom sadu, htela još pre tri godine da dođe u Srbiju, ali da tada nisu bili uslovi kao danas, što znači da je njihov dolazak sada omogućen pre svega doborm i stabilnom političkom i ekonomskom situacijom u zemlji.
Ambasador Nemačke, Aksel Ditman, je rekao da je srećan što je deo ove ceremonije otvaranja inženjerskog sektora Kontinentala u Novom Sadu. Danas smo svedoci sporazuma koji je izuzetno značajan i ekonomske odnose stavlja na drugi nivo. To je dobra vest koju ću ja da prenesem i drugim nemačkim kompanijama. Mislim da je ovaj dan veoma dobar i važan, to je primer srpskog puta ka EU koji ćemo mi podržatim, dodao je Ditman.
Kompanija Kontinental je proizvođač iz auto-industtrije. Osnovana je 1971. godine u Hanoveru i trenutno zapošljava više od 227 hiljada ljudi u 56 zemalja. Nova lokacija u Novom Sadu će imati tri odeljenja. Do kraja 2017. godine će biti zaposleno 100 ljudi, a tokom naredne dve godine biće zaposleno još 400.
Premijer je komentarisao i pozitivna kretanja srpskih finansija, navodeći da ćemo u prvoj polovini godine umesto 700 miliona evra deficita imati plus, što će možda imati još samo tri ili četiri zemlje EU. Upitan kada će u Srbiji prosečna plata dostići 500 evra Vučić je rekao da bi do kraja godine ona mogla da dostgne 440 ili 445 evra, da je sada 404, a da će do kraja 2017. prosečna plata biti 20 odsto veća nego kad je on preuzeo mandat.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN