Prva dozvola za izvoz jagnjetine u Kinu

Srbija je dobila prvu dozvolu za izvoz jagnjećeg mesa u Kinu, izjavio je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović. Prema rečima ministra, prva klanica je dobila dozvolu za izvoz, a do kraja juna još osam klanica će dobiti takvu dozvolu koja će im omogućiti izvoz neograničenih količina jagnjetine. Veoma važnu ulogu za kinesko tržište imaće zadruge, poručuje ministar.

„Nema boljeg načina da umrežite Kinu i zadruge, jer to je jedno tržište na kojem ukoliko ne sakupite dovoljnu količinu proizvoda, džaba vam cela priča“, kazao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović na Medjunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

On je rekao da čim dolazi do organizavanja i udruživanja, lakše je nabavljati sve što je potrebno za proizvodnju, lakše je plasirati robu, a kao primer je naveo proizvodnju jabuka na obrncima Fruške gore, gde se proizvodjači uduržuju.

A kada se završe, kako kaže ministar, još neki detalji – u Kinu ćemo moći da izvozimo u neograničenim količinama i govedinu. Dozvole za izvoz svinjskog mesa, mleka i suvih šljiva proizvođači mogu da očekuju do kraja godine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN