Krkobabić: Veliki dan za zadrugarstvo u Srbiji

foto: blic.rs

Ministar bez portfelja zadužen u Vladi Srbije za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je u Novom Sadu da je konkurs za oživljavanje zadrugarstva u Srbiji objavljen i da se odnosi i na sve postojeće, i na nove zadruge.

Vlada Srbije je za novoformirane zadruge namenila do po 50.000 evra, a za postojeće do 100.000 evra.

„Danas je veliki dan za zadrgarstvo. Procedura za konkurisanje za ova sredstva biće krajnje jednostavna, trudili smo se da budemo atipični i da bude što manje papirologije“, kazao je Milan Krkobabić na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Po njegovim rečima, u komisijama koje će odlučivati o dodeli državnog novca zadrugama putem konkursa biće „kvalitetni ljudi“, s poljoprivrednih fakulteta, iz Srpske akademije nauka i umetnosti, kao i minimalan broj činovnika iz Ministartsva poljoprivrede.

„Ta komisija treba na zaista kvalitetan način da odobri sredstva onim zadrugama koje imaju valjane programe“, rekao je Krkobabić.

Ponovio je da projekat obuhvata oko 500 sela u kojima će biti formirane nove zadruge.

„Ovo je prva godina i poslužiće nam kao model da izvučemo ključne pouke. Biće tu novca i za vojvođanske zadruge, ali pretežno ćemo se bazirati na pet nerazvijenih regiona na jugu Srbije“, dodao je on.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN