Stefanović: Ne razumem da ne postoji reakcija Evrope

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da ga zabrinjava i da ne razume odsustvo ozbiljne reakcije Evrope i sveta na uznemiravajuće poruke albanskog rukovodstva upućene Srbiji.

„Ne razumem da ne postoji ozbiljna reakcija – kada pozovete nekoga i kažete: ako su to vaše poruke onda vas ne vidimo na tom putu i ne možete računati na našu podršku“, rekao je Stefanović za TV Pink.

Stefanović je kazao da Srbija ne može da kaže ništa dobro posle „političke odluke“ francuskog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za izručenje bivšeg vodje OVK Ramuša Haradinaja.

„Ne možemo da kažemo ništa dobro posle takve odluke koja je politička, nije prijateljska prema Srbiji“, rekao je Stefanović i dodao da je Srbija zemlja na koju ljudi u Evropi mogu da se oslone po pitanju „učvršćavanja mira u regionu“.

On je rekao da se vlast u Srbiji zalaže da gradjani žive u dobroj i uredjenoj zemlji i dodao da je Srbija „ozbiljna, stabilna i jaka zemlja“.

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio je u četvrtak zahtev Srbije za izručenje Haradinaja. Haradinaj je odlukom suda na koju Srbija više nema pravo žalbe, oslobodjen i vratio se na Kosovo.

Haradinaj je priveden 4. januara na teritoriji Francuske, na osnovu poternice koju je protiv njega izdala Srbija zbog ratnih zločina počinjenih tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN