Vučić: Tragovi stranih službi u pričama o velikoj Albaniji

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su svakodnevne izjave albanskih političara o stvaranju „velike Albanije“ posledica dobro koordinisane akcije. Osim toga, kako kaže, srpske službe bezbednosti su „našle tragove“ zajedničkog delovanja najmanje jedne strane službe sa obaveštajnim agencijama iz Tirane i Prištine.

Vučić je u Leskovcu rekao da se samo postavlja pitanje da li Albanci deluju sami, ili u koordinaciji s nekim „sa našeg ili nekog drugog kontinenta“. On je rekao da ga mnogi nisu dobro razumeli kada je posle jednog sastanka u Briselu rekao predsedniku Tomislavu Nikoliću da Albance nikada nije video takve i da je primetio da su bili potpuno nezainteresovani za dijalog s Beogradom, kao i da su imali drugačiji odnos prema Evropskoj uniji.

„Nisam siguran šta je njihov krajnji cilj. Naše službe našle su tragove delovanja jedne strane službe sa agencijama iz Albanije i Prištine. Ali to nije dovoljno, jer nije reč o jednoj od najvećih svetskih sila i to nije dovoljno za ovakvo samopouzdanje“, rekao je Vučić. On je, medjutim, rekao da se Srbija „spremila da čuva svoje“ i da je „potpuno odlučan i siguran“ kada kaže da Srbija zna šta je njena teritorija i da Beograd nikoga ne dira.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN