Tačijev oštar odgovor Johanesu Hanu

Kosovski predsednik Hašim Tači oštro je kritikovao evropskog komesara za pregovore o proširenju Johanesa Hana, navodeći da Evropskoj uniji „nedostaju vođstvo i vizija“ u konkretizaciji evropske perspektive za Kosovo. Tači je, takođe, naveo da je projekat Velike Albanije „proizvod srpske propagande“.

„Nažalost, ovakve izjave evropskog komesara pokazuju ono što sam rekao mnogo puta do sada, da Evropskoj uniji nedostaju vođstvo i vizija u konkretizaciji evropske perspektive za Kosovo“, napisao je Tači na svom Fejsbuk nalogu reagujući na izjavu Johanesa Hana.

Han je rekao da je „razočaran zbog zapaljivih izjava“ pojedinih lidera u regionu i upozorio da se takve izjave mogu „obiti o glavu“ onima koji ih izgovaraju.

„Želeo bih da izrazim svoju razočaranost, čak i iznerviranost, zbog zapaljivih izjava pojedinih lidera u regionu. Takve poruke, koje mogu da se shvate kao mešanje u unutrašnja pitanja susednih zemalja i koje prizivaju menjanje granica, nisu prihvatljive i više su nego kontraproduktivne“, naglasio je Han posle susreta sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Tači je, odgovarajući Hanu, rekao da je „projekat Velike Albanije proizvod srpske propagande kako bi se sproveo projekat Velike Srbije, koja gotovo da funkcioniše pred nosom EU“.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN