Poznate protivnice srpskim rukometašicama

Rukometašice Srbije za pravo nastupa na Evropskom prvenstvu boriće se sa Makedonijom, Švedskom i pobednikom predkvalifikacione grupe u kojoj su Farska Ostrva, Finska i Grčka.

Žrebom u Parizu 28 nacionalnih ekipa podeljeno je u ukupno sedam kvalifikacionih grupa. Nastup na šampionatu starog kontinenta izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake od grupa i najuspšenija trećeplasirana selekcija. Kvalifikaciona nadmetanja počinju 27. septembra, a spisak svih učesnika prvenstva Evrope trebalo bi da bude poznat do kraja juna sledeće godine. Selektor naše reprezentacije Ljubomir Orlović izjavio je za sajt Rukometnog saveza da je zadovoljan žrebom i da očekuje da će srpski tim osvojiti prvo mesto u svojoj grupi. Orlović je kao najozbiljnijeg rivala označio selekciju Švedske, iako je naglasio da je vrlo opasno potcenjivati bilo kog protivnika.

„Nikoga ne bi trebalo potcenjivati, ali ni precenjivati. Želimo da maksimalno izvučemo kvalifikacije i dodjemo do prvog šešira na Evropskom prvenstvu. Švedska je najozbiljniji rival, sa kojim je Srbija igrala nerešeno u Stokholmu na EP pre par meseci. Devojke su pokazale kvalitet, hrabrost i volju za pobedom. Jako malo je nedostajalo. Bio je to pozitivan rezultat. Idemo na dve pobede i u tim duelima“, izjavio je selektor Srbije.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj igraće se u novembru i decembru 2018. godine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN