Sutra nastavak sednice Skupštine Srbije

Skupštini Srbije glasaće sutra o potvrđivanju više međunarodnih sporazuma, nakon čega će početi novu sednicu na čijem dnevnom redu su predlozi zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i o transfuzijskoj medicine.

Poslanici će se najpre u 9:30 izjasniti o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti, izmeni Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji, kao i o Sporazumu vlada Srbije i Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala.

Glasaće se i o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Države Katar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, Sporazuma vlada Srbije i Mađarskom o plovidbi Tisom, kao i o potvrđivanju Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima.

Poslanici će se izjasniti i o potvrđivanju Sporazuma Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti, Konvencije o Evropskom šumarskom institutu i Doha Amandmani na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju UN o promeni klime.

Na dnevnom redu je i glasanje o Sporazumu o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene („CEEPUS III“), Sporazumu Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi, o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi, kao i Sporazuma vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta.

Skupština bi trebalo da konstatuje ostavku Zaštitnika građana Saše Jankovića i da se izjasni o izmeni odluka o izboru članova skupštinskih odbora i sastava stalne delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN