Do kraja ove godine biće zaposleno 2.010 lekara, sestara i tehničara

Novim  kadrovskim planom  u zdravstvenim ustanovama širom Srbije do kraja ove godine biće zaposleno ukupno 2.010 lekara, medicinskih sestara i tehničara, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lonačar.Najveći broj zdravstvenih radnika biće zaposleno u Kliničkim centrima u Beogradu, Kragujevacu, Vojvodini i Nišu.

Ministartvo zdravlja predstavilo je danas kadrovske planove izradjene u cilju formiranja nove generacije lekara, a na osnovu azuriranih normative koje je sačinio Institut za javno zdravlje “Batut”. Kadar je povećan u onim ustanovama koje su bile u manjkovima u odnosu na standardne odnosno normativne kadrove. Sva ulaganja u zdravstvenom sektoru u opremu infrastruktur u ove dve i po godine  ne znače mnogo ukoliko njih ne prate adekvatni kadrovski planovi.

Od početka ove godine već je zaposleno 463 zdravstvenih radnika, otprilike pola od tog broja su lekari, a ostalo medicinske sestare i tehničari.Kako je rekao ministar Lončar na pres konfereniciji u Palati Srbija, do 15. maja sve zdravstvene ustanove moraju da raspišu konkrus za zaposlenje.

Direktori klinickih centara I zdravstvenih ustanova zadovoljni su novim brojem kadrova. Zoran Radovanović direktor Klinickog centra Nis naglašava da je broj od 58 novih zdravstvenih radnika dovoljan za sada dok ne pocne da radi novi klinicki centar.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar  istakao je da je Srbija poznata po vrhunskim zdravstvenim stručnjacima, veoma cenjenim u svetu. Ali ni jedan stručnjak nije zaista vrhunski ako ne ostavimo obučene naslednike da nastave i unaprede posao. Novim Kadrosvkim planom , Ministarstvo zdravlja upravo im to i omogućava.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN