Vučić: Ne može RIK da bira predsednika

Nije Republučka izborna komisija ta koja bira predsednika Republike, izjavio je premijer Aleksandar Vučić i ocenio da su gotovo smešna nastojanja njegovih političkih protivnika da pritiscima na Republičku izbornu komisiju promene ishod izbora i volju građana.

„Ne znam odakle im takve ideje. Tako mali Đokica zamišlja da je moguće da promeni narodnu volju odlukom političara“, primetio je Vučić.

„Onda bi se pravili izbori za RIK, pa koga RIK izabere taj je predsednik. To je smešno“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić je dodao da su se nekada ljudi borili za poštovanje izborne volje, da su izlazili na ulice da bi se borili za čuvanje svog glasa.

„A politicari danas teraju ljude na ulicu da se bore za njih, a protiv narodne volje. Ali šta da radite. Na to treba da se navikente i ništa više od toga“. rekao je Vučić.

„Nemam informaciju da Hrvatska ima S-300“

Vučić je rekao rekao da nema informacije da Hrvatska poseduje ruski raketni sistem S-300.

„Nije to igla, pa da može da se sakrije“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Primetio je da nema šta on da komnetariše pisanje zagrebačkih medija o navodnoj prodaji sistema S-300 Hrvatskoj tokom devedesetih godina, nakon što je Rusija demantovala te navode.

Interesantno mu je, kaže, kako se ta kampanja vodi, kako kreće iz zagrebačkih sredstava informisanja i brže bolje to preuzmu mediji u Srbiji.

„Meni je sve jasno. Čuli smo precizno i nedvosmisleno rusku ambasadu i mislim da će se čuti i odgovor Ministarstva odbrane Rusije“, objasnio je Vučić.

Kazao je da sistem S-300 ne može da se sakrije, da nije igla, već mnogo veći rakteni sistem.

„Ko je s kim trgovao ne želim da se mešam. Da li mi želimo da ojačamo vazdušnu odbranu? Da, želimo, to ćemo i da učinimo“, navodi premijer.

Prema njegovim rečima, sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio je isporuku „migova-29“, tenkova i borbenih izviđačkih vozila.

„O S-300 nemamo dogovor, a ako to smem da vam kažem prvi put sam to pomenuo u razgovoru sa Putinom i razgovarali smo o tome. Pomenuo sam i u razgovoru sa Lukašenkom“, naveo je Vučić.

 

Izvor: Tanjug

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN