Nađeno 25 kg žive, spremali je za KiM, uhapšen i policajac

Uhapšene su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su u Srbiju uneli, odlagali i skladištili živu, sa namerom da je preprodaju, saopštio je MUP.

Policija je prilikom pretresa prostorija u kojima su boravili osumnjičeni pronašla oko 25 kilograma žive, koja je oduzeta i bezbedno transportovana u „Institut za nuklearnu nauku Vinča“.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija uhapšeni su M.A. (1971) i S.Đ. (1952).

Krivična prijava podneta je protiv još jednog osumnjičenog za kojim je raspisana poternica, jer se nalazi u bekstvu.

Postoje osnovi sumnje da su M.A., S.Đ. i treći osumnjičeni koji se nalazi u bekstvu, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, krivično delo počinili na području Zrenjanina, Požarevca i Velikog Gradišta, tako što su, protivno pozitivnom zakonodavstvu u Srbiju uneli, odlagali, sakupljali i skladištili živu radi dalje preprodaje na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Policija je uhapsila i policijskog sklužbenika iz Velikog Gradišta G.D. (1970), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, tako što je pomagao u skrivanju osumnjičnog koji se nalazi u bekstvu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN