I da su izbori poništeni i ponovljeni u Novom Pazaru, rezultat bi bio isti

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da ne razume da i posle prebrojavanja glasova sa biračkih mesta u Novom Pazaru, „na očigled svih predstavnika stranaka, na očigled javnosti, kada se utvrdila puna istina i sve činjenice, da se iz politikantskih razloga ta istina ne prihvata“.

„Da je postojao bilo kakav pravni osnov, navijao bih iz sve snage da se izbori ponište na tim mestima i da se održe ponovo. Jer, rezultati bi bili isti ili čak i gori za one koji su ovu kampanju pokrenuli“, dodao je Ljajić.

Podsećamo da je Republička izborna komisija utvrdila novim brojanjem da su na dva sporna biračka mesta u Novom Pazaru bila četiri glasa više za kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića u izbornom materijalu nego što je bilo glasačkih listića.

Nakon brojanja, predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da to dokazuje da su notorne laži da su na tim mestima zloupotrebljena 793 glasa, koliko su tvrdili iz izbornog štaba Saše Jankovića.

Dimitrijević je pre brojanja rekao da odlučeno da se novo brojanje spovede na ta dva mesta jer oni predstavljaju, kako se izarazio, eklatantan primer, i zbog toga što je iz podatka da je na ta dva biračka mesta osporeno 800 glasova izborni štab Saše Jankovića izvukao zaključak da je ukupno ukradeno 319.000 na svim biračkim mestima u Srbiji.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN