Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona

Srbija ulaže oko četiri milijarde evra u transportnu infrastrukturu, a u narednom periodu očekuje se ulaganje od još 5 milijardi evra. Cilj je da se skrati vreme putovanja za 30 do 50 odsto, kao I da se ostvare dobre konekcije sa gradovima u okruženju. Kada je u pitanju kargo transport cilj je da na graničnim prelazima imamo maksimalno efikasne procedure koje će omogućiti da roba stiže brže, čime se smanjuje krajnja cena proizvoda, istakao je državni sekretaru Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja I infrastrukture, Miodrag Poledica, na Četvrtoj Biznis konferenciji “Transport I logistika Jugoistočne Evrope I Dunavskog regiona”.
Četvrta bizbis konferencija “Transport I logistika Jugoistočne Evrope I Dunavskog regiona” ima za svrhu da se iznađu planovi za razvoj transportne I logističke infrastrukture I da se čuju zahtevi privatnog sektora, rekao je Miodrag Poledica, državni sekretar u ministarstvu garđevinarstva, saobraćaja I infrastrukture.
Ispred kompanije DHL Freight kažu da oni posluju već 10 godina I da se u tom periodu tržište drumskog saobraćaja dosta promenilo.
Konferencija broji oko 400 učesnika među kojima su visoki predstavnici relevantnih državnih institucija I strukovnih udruženja iz Jugoistočne evrope, Dunavskog regiona, EU, Turske, Rusije, Kine, kao I firme iz oblasti špedicije, transporta I logistike za drumski, železnički, avio I vodni saobraćaj, predstavnici finasijskih institucija, osiguravajućih društava, lokalnih samoupravava I drugi učesnici na tržištu transporta I logistike.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN