Sutra poslednja šansa za reprogram duga za komunalije

  • Nišlije su po dugovanjima za komunalije i dalje među rekorderima.
  • Ukupan dug prelazi milijardu i dvesta miliona dinara.
Mnogo zainteresovanih za otplatu nagomilanih dugovanja na rate: sklopljeno 2700 ugovora

Vlasti tvrde da su velika dugovanja za usluge jedan od glavnih razloga za često loše finansije u lokalnim komunalnim preduzećima i zbog toga se na razne načine trude da naplatu povećaju.

Jedna od takvih akcija reprograma – završava se sutra. Njome bi trebalo da bude otplaćeno čak 700 miliona dinara potraživanja, što je više od polovine ukupnog duga za komunalije.

Nišlije koje nisu redovno izmirivale račune za komunalije u „Objedinjenoj naplati“ (ONA), do sutra u 19 sati mogu da potpišu Ugovor o reprogramu zaostalog duga i to na 60 rata. Postoji i druga ponuda za one koji su u mogućnosti da dug izmire gotovinski u celini. Njima se kompletno otpisuje kamata, a na poslednji dan kada se može ući u reprogram dugovanja, direktorka Objedinjene naplate Jelena Stojanović akciju ocenjuje kao jednu od najuspešnijih do sada.

U rukovodstvu ONA podsećaju da je i ovaj reprogram bio jedan od povoljnijih po dužnike.

Ono što se danas ne završava je mogućnost za ulazak u reprogram dugovanja koja vazi samo za socijalno ugrožene gradjane.

Samo u prošloj godini, zahvaljujući sličnom reprogramu, sklopljeni su ugovori u vrednosti od 300 miliona dinara. Gradjani su uglavnom odgovorni u isplati rata, bez obzira na nepovoljnu finansijsku situaciju.

Jedan dužnik iz Niša danas je u celosti isplatio dug od više od 10.000 evra, čime mu je otpisana kompletna kamata.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN