Grupa Albanaca napala dvojicu Srba u Mitrovici

Na dvojicu Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice nasrnula je grupa od četiri do pet Albanaca, posle čega su sa povredama glave prevezeni u Klinički centar. Policija privela jednog od osumnjičenih, dok se za ostalima i dalje traga.

Incident se dogodio u 17.45 u Kolašinskoj ulici u blizini pijace, na oko 50 metara od glavnog Ibarskog mosta.
Povrede koje su zadobila dvojica Srba nisu opasne po život.

Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici doktor Milan Ivanović rekao je Tanjugu da su na hiururškom prijemnom odeljenju, zbog povreda glave, zbrinuti P. D. (33) i B. Đ. (41).

Ivanović je rekao da je P. D. primljen zbog više udaraca u predelu glave, a drugi povređeni zbog povreda glave i gubitka svesti.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić kaže za Tanjug da je policija privela jednu osumnjičenu osobu.

Priveden je kosovski Albanac B. A. (25), a za ostalim osobama koje su učestovale u incidentu se traga.

Prema njegovim rečima, dvojicu Srba napala je grupa od oko četiri ili pet osoba albanske nacionalnosti.

Kancelarija za KiM: Odgovorne za napad sankcionisati

Kancelarija za KiM zatražila je da odgovorni za incident budu sankcionisani, a okolnosti rasvetljene kako bi se uputila poruka svima onima koji Kosovo i Metohiju žele da vrate na stazu međunacionalnih sukoba.

Kancelarija upozorava da u veoma zapaljivoj atmosferi na Kosovu i Metohiji, koja je stvorena nizom jednostranih akata i provokacija Prištine, svaki međunacionalni incident može da izazove talas nasilja i posledice nesagledivih razmera.

„Očekujemo da svi oni koji to čine prestanu da podstiču ekstremizam i podgrevaju međunacionalnu napetost, jer destabilizacija nije u interesu ni albanskog, ni srpskog naroda“, ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

 

Izvor: Tanjug

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN