Menja se centar Niša! Još se ne zna kako će tvrđavski most izgledati

  • Most je i sada otvoren samo za pešake. Međutim, i dalje izgleda isto kao i pre. Pritom prilično „oronuo“

Osim što najavljuju da će potpuno urediti kanalizacioni sistem u gradu u narednih pet godina, rukovodstvo Grada Niša danas je obećalo još jednu kapitalnu gradnju! U narednih nekoliko meseci administracija će spremiti svu dokumentaciju neophodnu za rekonstrukciju tvrđavskog mosta. Ukoliko se ne kasni, već na leto bi mogla da krene njegova transformacija u tipičan pešački most.

Veće Grada Niša danas je „dalo zeleno svetlo“ za sve administrativne pripreme, a kako će popularni „tvrđavski most“ i njegova okolina izgledati, znaće se, prema rečima nadležnih u ovom gradu – najverovatnije na leto.

Uprkos negodovanju jednog broja vozača u Nišu, centralnim mostom na ulazu u nišku Tvrđavu, više od pola godine, ipak, prolaze samo pešaci.


Na mostu, na mnogim mestima, vidljive su pukotine u betonu, a pogled na njega sa strane nije ništa prijatniji. Gvozdena ograda, a ispod nje na metalnoj konstrukciji korozija. Još se ne zna šta će biti rekonstruisano i kako će most kasnije izgledati. Poznato je da će vizualno biti uklopljen sa Trgom kralja Milana na koji se oslanja i da će zaista izgledati kao pešački.

Nadležni napominju da početak radova ne treba očekivati pre leta, jer današnjim odlukama počinje zapravo priprema dokumentacije i planova. Neće samo most biti obnovljen, već i plato ispred Gradske kuće, tzv. Bugarski parking, uz jugoistočnoi tvrđavski zid i drugo.

Gradsko veće Niša dalo je danas rešenje o realizaciji i finansiranju Projekta izrade tehničke dokumentacije prostorno-funkcionalne celine šireg okruženja Trga kralja Milana , kao i izvođenje pešačkog mosta na ulazu u Tvrđavu.

Za to je iz budžeta izdvojeno 600.000 dinara. Očekuje se da do leta sve bude spremno za radove, kada bi trebalo da javnosti bude predstavljeno i rešenje novog izgleda pešačkog mosta kod Tvrđave.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN