Ambasador Finske u Srbiji

Da se u gradu na Nišavi budi ekološka svest pokazuju planovi predstavnika Ambasade Finske u Srbiji i predstavnika Niša, koji bi trebalo da se realizuju u narednom periodu. Pozitivan primer je upravo Finska, koja je najzelenija i najčišća zemlja na svetu, potvrđuje ambasador ove zemlje u Srbiji Pertti Ikonena. Nakon posete ambasadora Švedske u Srbiji, razgovori o ekološkoj svesti u Nišu nastavljeni su posetom ambasadora Finske u Srbiji.

Mi smo ovde u cilju obeležavanja stogodišnjice nezavisnosti Finske, kako bismo zasadili sadnice. Sa nama su predstavnici određenih kompanija, koje su nam pomogle u ovom projektu i sa kojima želimo da povežemo ljude ovde i poslovnu zajednicu u Nišu, kaže ambasador Švedske u Srbiji Pertti Ikonena.

Saradnja dve zemlje, odnosno Finske i grada Niša treba da se nastavi i produbljuje, zaključuje gradonačelnik Niša Darko Bulatović, nakon sastanka u gradskoj kući.

Ove godine obeležava se sto godina od nezavinosti Finske, te je u tu čast zasađeno 5 sadnica u Gradskoj bašti u Tvrđavi, koje je doniralo JKP Mediana. Ove godine, tokom obeležavanja značajnog jubileja za Finsku biće zasađeno ukupno 100 sadnica širom Srbije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN