U Beogradu otvoren Karijerni centar „Jaki mladi“

Sa ciljem da se pomogne mladima bez roditeljskog staranja u procesu osamostaljivanja , SOS Dečija sela Srbije pokrenula su program „Jaki mladi-podrška zapošljavanju“. U okviru ovog projekta otvoren je Karijerni centar za edukaciju, zapošljavanje i preduzetništvo mladih-„Jaki mladi“, koji bi u narednih godinu dana trebalo da pomogne da oko 300 studenata dobije posao u Beogradu.

Četvrtina  mladih do trideset godina nije zaposleno, niti se školuje pokazuju rezultati istraživanja o ekonomskoj uključenosti mladih u Srbiji. Situacija je posebno alarmantna kada su u pitanju mladi iz ugroženih kategorija. Kao podrška otvoren je Karijerni centar “Jaki mladi“ koji SOS Dečija sela Srbija sprovode sa Savetom za zapošljavanje grada Beograda, Gradskim centrom za socijalni rad , NALED-om i ostalim partnerima. Osnovna uloga centra je podrška u povečanju zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda

U centru “Jaki mladi“ organizovane su edukacije za aktivno traženje posla i povečanje zapošljivosti, kao i dodatne obuke poput kurseva jezika, informatickih kurseva, kurseva za obavljanje različitih zanatskih poslova.

Do sada je 30 mladih prošlo uvodnu obuku, petoro je završilo stručne obuke i steklo novo zanimanje.

Plan je da se  do kraja projekta osnaži i podrži najmanje 300 mladih ljudi. Pored toga, u saradnji sa partnerima SOS Dečija sela će za mlade obezbediti povezivanje sa potencijalnim poslodavcima kao i obuke za pokretanje sopstvenog biznisa.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN