Otvoren Forum mladih naučnika u Nišu

Država mora da stvori uslove da se mladi u Srbiji bave naučno istraživačkim radom i da ne odlaze u inostranstvo. Jedino tako, ali i uz razvoj privrede, moguće je doprineti ukupnom razvoju društva, zaključak je Trećeg foruma mladih naučnika koji je održan u Nišu.

Prva tehnička škola „Milutin Milanković“ iz Niša je u saradnji sa portalom „Nađi Raula“ i Ambasadom Izraela u Beogradu, organizovala konferenciju „Forum mladih naučnika – Promenimo sebe“.Prema rečima idejnog tvorca ovog foruma Jovana Milića cilj ovogodišnjeg foruma je promocija mladih talenata, budućih naučnika, ali i ukazivanje na programe posredstvom kojih mladi mogu da odu u inostranstvo na dodatnu edukaciju, a da se nakon toga vrate u svoju domovinu.

Kako kažu u niškom Sekretarijatu za obrazovanje, Grad Niš brine o podsticaju talentovanih učenika i studenata u prvom redu onih kojima je finansijska pomoć najpotrebnija. Te je tako u budžetu opredeljeno preko 33 miliona dinara u te svrhe.

Među panelistima ovogodišnjeg foruma mladih naučnika bili su predstavnici Centra za promociju nauke iz Beograda, predstavnici Ambasade Izraela i talentovani naučnici

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN