Bosanski mediji bruje o dolasku Vučića u Sarajevo

  • Vučić će tamo učestvovati na sastanku premijera država Zapadnog Balkana
  • Ističe se da Vučić dolazi dan pre početka skupa premijera država Zapadnog Balkana, na kojem će, pored srpskog, biti i premijeri Makedonije, Crne Gore, Albanije i Kosova
Dolazak potvrdio i Johanes Han
Foto: Arhiva

Vodeći elektronski mediji u BiH na naslovnim stranama donose vest o dolasku srpskog premijera Aleksandra Vučića u Sarajevo.

Dolazak na samit je potvrdio i evropski komesar za proširenje i susedstvo Johanes Han.

Mediji podsećaju da je srpski premijer ranije izjavio da veruje da će u Sarajevu ponovo otvoriti teme koje su od zajedničkog interesa za sve, a to su autoputevi, putevi, mostovi, pruge i carinska unija.

Portal Avaza napominje da se dolazak aviona srpskog premijera u Sarajevo očekuje u 17:25, da je za prvi dan Vučićeve posete sastavljen okvirni plan, ali da nijedan termin nije „zakovan“.

Pozivajući se na svoje izvore, Avaz piše da će se premijer Vučić nakon sletanja uputiti u jedan sarajevski hotel, a nakon toga će biti upriličena večera, čiji je domaćin predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

Navodi se i da je Vučić delegaciji i novinarima koji ga prate, obećao i sarajevske ćevape. Što se tiče sutrašnjeg plana i programa, sastanak premijera zemalja Zapadnog Balkana zvanično počinje u 11 sati.

U 14 sati planirana je preš-konferencija na kojoj će se obratiti Zvizdić, komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johannes Han, te ministar spoljnih poslova Italije Angelino Alfano, kao domaćin narednog sastanka Berlinskog procesa, koji je planiran za juli ove godine u Trstu.

Pitanje bezbednosti srpskog premijera vise nije udarna tema, nakon što su juče i Zvizdić i ministar unutrašnjih poslova BiH poručili da Vučića dočekuju kao prijatelja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN