Iscureo dokument o porezu koji je plaćao Tramp

Američki predsednik platio je 38 miliona dolara poreza na više od 150 miliona dolara dobiti u 2005. godini, pokazuje dokument koje je objavila američka TV mreža MSNBC.

Objavljivanje ovih podataka izazvalo je bes u Beloj kući,

Trampova administracija tvrdi da je objavljivanje dokumenata nezakonito.

Podsetimo, Tramp je tokom izborne kampanje odbio da otkrije podatke o tome koji su iznosi poreza koje je uplaćivao prethodnih godina.

Na dve strane objavljenog dokumenta ne nalaze se svi podaci o porezu, a nedostaje i podatak o tome kolika su lična primanja Donalda Trampa bila.

Iako je otkrivanje poreskih podataka krivično delo, novinari MSNBC brane se činjenicom da su u skladu sa Prvim amandmanom američkog ustava imali pravo da objave informaciju koja je u interesu javnosti. Dokument je, kako svedoče novinari, stigao u redakciju od anonimnog izvora poštom.

U saopštenju Bele kuće pred objavljivanje dokumenta navedeno je: “Jasno je da očajnički želite gledanost kada ste spremni da prekršite zakon i progurate priču o dve stranice poreskih podataka koji su stari više od decenije”. Dodaje se da je Tramp platio onoliko poreza koliko je po zakonu bilo propisano.

Insajder.net

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN