Anđelković: „Potez Prištine krajnje iracionalan“

Radi se o krajnje iracionalnom potezu gubitnika, rekao je politički analitičar, Dragomir Anđelković, povodom usvajanja rezolucije kosovskog parlamenta u kojoj se traži prekidanje dijaloga Beograda I Prištine do ispunjenja zahteva za oslobađanje Ramuša Haradinaja. Albanci će svojim postupcima pomoći da Zapad bude još više prosrpski nastrojen, dodao je Anđelković.
Inicijativu da se prekine dijalog Beograda i Prištine , politički analitičar, Dragomir Anđelković, uporedio je sa ponašanjem razmaženog deteta. Navikli su u prethodnim decenijama da Zapad staje iza njih i podržava njihove maksimalističke zahteve, dodao je on. Anđelković smatra da Priština ovim postupkom neće ništa postići, samo će omogućiti da sačekamo trenutak kada će Zapad biti još više prosrpski nastrojen.
Kada se radi o dijalogu Beograda i Prištine Zapad će postati mnogo agresivniji, vršiće pritisak na Prištinu, što ne znači da će Priština postati posputljiva, pa se može desiti da dijalog zamre ili da se nastavi kao i do sada uz simuliranje pregovora od strane Albanaca.
Ako sada ne uspemo da procesuiramo Ramuša Haradinaja uspećemo to kroz godinu dve dana. Sama činjenica da je neko počeo njime da se bavi je već veliki plus za Srbiju, smatra Anđelković.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN