PRIVATNI SEKTOR ZA UNAPREĐENJE TURIZMA

Program razvoja privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji, koji sprovodi Regionalna agencija Zlatibor, a finansira švajcarska vlada, jedna je od najznačajnijih inicijativa u sektoru turizma Srbije. Uz pomoć Ministartsva trgovine, turizma i telekomunikacija, cela teritorija Srbije biće obeležena turističkom signalizacijom.

 

Od 2009. godine, brojnim aktivnostima i promenama, Program razvoja privatnog sektora je doprineo da turizam Srbije poveća profit i zaposli preko 1000 ljudi.

U saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, JP Putevi Srbije, Turističkom organizacijom Srbije, obeleženi su turistički lokaliteti i proizvođači tradicionalnih proizvoda u zapadnoj Srbiji, a to je podstaklo da se turističkom signalizacijom obeleži cela teritorija.

Kvalitet turističke ponude Srbije je unapređen I razvojem degustacionih centara za prijem individualnih i organizovanih grupa turista, zahvaljujući kojima su proizvođači tradicionalnih proizvoda po prvi put uvedeni u turističku ponudu Srbije.

Mobilna aplikacija Audio vodič kroz Srbiju, koja pored audio zapisa sadrži fotografije i opise lokaliteta, kao i lokacije na mapi, sadrži i kontakte koji mogu biti korisni tokom putovanja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN