Janković: Rekao sam Mogerinijevoj, ako se ovako nastavi…

Budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković rekao je večeras u Kraljevu da EU „daje legitimaciju najneevropskijim stvarima“ u Srbiji.Osim toga, on je naveo da će, ako se tako nastavi, vratiti tri nagrade koje je dobio kao „Najevropljanin godine“.

„Čovek sam koji je dobio tri nagrade za Najevropljanina godine i mislim da sam jedini dobio takve tri nagrade, ali pre neki dan sam u razgovoru s visokom predstavnicom za spoljne poslove Evropske unije (EU) Federikom Mogerini rekao, da ću, ako se ovako nastavi, vratiti nagrade“, rekao je Janković na predizbornom skupu u Kraljevu.

On je na predizbornoj konvenciji u kraljevačkom poslovnom centru Melos, kazao da je to rekao u razgovoru sa Federikom Mogerini „ne zato što ne veruje u Evropu i evropske vrednosti, već suprotno“.

„Vratiću nagradu, ne zato što ne verujem u Evropu i evropske vrednosti, već suprotno. Da bih odbranio te vrednosti koje su i srpske, i kako bismo ih odbranili, moramo da prestanemo sa tom šaradom, sa ovom predstavom, a EU daje legitimaciju najneevropskijim stvarima u Srbiji“, ocenio je Janković.

Janković je kazao da zakon mora da važi za svakog podjednako.

„Zakon mora da važi za svakog podjednako, a ne važi, i nemamo više na šta da se oslonimo. Nekada smo živeli u staroj socijalističkoj Jugoslaviji koja ni izbliza nije bila savršena, ali su se znala neka pravila, i napustili smo jedan sistem vrednosti, a nismo prihvatili ništa drugo, i danas smo izgubljeno društvo, izgubljena država“, ocenio je Janković.

„Iz inostranstva nam kažu: ako krenete, pobedite, ne smete izgubiti. Profesorka Vodinelić i ja smo jedni od boljih pravnika u Srbiji kojima su dolazili stranci da nam kažu da postoji nešto što se zove Ustav i Zakon i da moraju da važe“, kazao je Janković u govoru u Kraljevu.

Na predizbornoj konvenciji Saše Jankovića, danas su Kraljevčanima govorili i muzičar Marčelo, košarkaški trener Dušan Ivković, pisac Dragan Velikić, glumac Bane Trifunović, Dejan Aleksić, Dušan Teodorović i profesorka Vesna Rakić Vodinelić.

Budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković rekao je večeras u Kraljevu da „najmanje što možemo da uradimo jeste da izađemo na izbore“.

„Nikada nisam mislio da ću u 21. veku pričati nejelementarnije stvari: Zakon mora da se primenjuje i da važi za sve“, naglasio je Janković na predizbornom skupu u kraljevačkom poslovnom centru Melos.

Potpredsednik GO SNS Miloš Vučević izjavio je da je Saša Janković pokazao pravo lice deleći Srbiju na građansku i „onu drugu, valjda seljačku“, koju prezire.

 

Izvor: Beta

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN