Sindikat: Veselinović odustao od kandidature

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović odustao je od kandidature za predsednika Srbije.On je naveo da je izborni proces za kandidate radničke levice „postao nemoguća misija“.

Kako je saopštio taj sindikat, Veselinović je odluku o odustajanju od kandidature doneo „jer je zbog izbornog zakona koji je kreiran po modelu krupnog kapitala, tajkuna i velikih stranaka, predstavnicima radnika i autentične levice onemogućeno da imaju svog kandidata“.

„To je veoma jako izraženo i vidljivo u činjenici što se zarad pobede jednog čoveka u prvom krugu, od strane vlasti svim ostalim kandidatima nameću kratki rokovi za podnošenje kandidature i notari za overu potpisa koje je gotovo nemoguće pronaći u svojim kancelarijama“, stoji u saopštenju.

„Sloga“ je navela i da će u narednim danima odlučiti da li će svoje članstvo, radnike i simpatizere pozvati na bojkot „unapred režiranih izbora“ ili će podržati nekog od kandidata „koji bi prihvatio osnovna načela i najvažnije ciljeve iz programa sa kojim smo u proteklih šest meseci istupali, a tiču se isključivo trenutnih i budućih prava radnika“.

 

Izvor: Beta

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN