Mogerini i Vučić: Srbija se nalazi na evropskom putu

Nakon razgovora sa visokom predstavnicom EU I potpredsednicom Evropske komisije, Federikom Mogerini, predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da su razgovori bili teški, ali da se Srbija nalazi na evropskom putu. Federika Mogerini je istakla da mir I stabilnost na Balkanu znače mir I stabilnost u Evropi.
Najvažniji izazov jeste da sačuvamo regionalnu stabilnost I mir, a Srbija je tome dala veliki doprinos, rekao predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić.
Ono što nam smeta jeste činjenica da nam se neretko čini da prema Srbiji I Srbima postoje jedni aršini I standardi u odnosu na druge, itakao je premijer.
Federika Mogerini, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku I bezbednost I potpredsednica Evropske komisije, je istakla da je došla u Beograd da prenese poruku da prepoznaje da se Srbija odlučila za evropski put I dodala da su regionalna stabilnost I mir u strateškom interesu Evropske unije.
Na pitanje kako komentariše susret Federike Mogerini sa predstavnicima opozicije, Aleksandar Vučić kaže da I oni I ona imaju pravo da se sastaju sa kime žele, ali da I Srbija ima to pravo, što je dokaz posotjanja demokratije. On je najavio susret sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, kroz nekoliko nedelja, kao I susret predsednika Srbije, Tomislava Nikolića, sa Si Đipingom, predsednikom Kine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN