Toplana će drugačije obračunavati račune

Gradsko Veće u Nišu usvojilo je zaključak kojim Gradskoj toplani preporučuje izmenjeni način naplate za korisnike koji centralno grejanje plaćaju u dvanaest mesečnih rata. Cena grejanja ostaće ista, ali će celokupan godišnji iznos biti podeljen na ujednačenije mesečne rate, kako bi se izbegle situacije da potrošači dobju znatno veći račun za decembar, u odnosu na račun za novembar.

„Na taj način, za stan prosečne površine 53 kvadratna metra, mesečni račun tokom zime neće iznositi više od 9.000 dinara, a tokom letnjih, neće biti manji od tri i po hiljade dinara.“, objašnjava većnik grada Niša Miloš Milošević.

Veće je usvojilo i obavezujući predlog koji se odnosi na javno-  komunalna preduzeća, koja su do sada angažovala advokate za sastavljanje predloga za izvršenje, čime će biti smanjeni troškovi utuženih građana.

„Ranijih godina se dešavalo da za dug od 1000 dinara, građani na ime izvršenja moraju da plate 14 do 15 hiljada dinara.“, kaže gradski većnik Igor Vojinović.

Advokate su uglavnom angažovali Parking servis i Direkcija za javni pravoz grada Niša. Angažovanje advokata je u potpunosti skladu sa zakonom, naglašava Vojinović, ali Veće smatra da ta praksa nije pravična i da bi trebalo da bude ukinuta.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN