Niš: Rekonstruišu Dom zdravlja posle više decenija

Viši nivo zdravstvene zaštite prioritet je lokalnih vlasti u Nišu koje su, zahvaljujući podršci Vlade, ušli u veliku rekonstrukciju Doma zdravlja sa budžetom od 106 miliona dinara.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je sa direktorom Doma zdravlja obišao radove i napomenuo da se u ovim trenucima ne može razmišljati o izgradnji još jednog Doma zdravlja, iako je sekundarni nivo zdravstvene zaštite deficitaran u ovom gradu.

Počela je prva faza rekonstrukcije najvećeg Doma zdravlja na Balkanu, niškog Doma zdravlja, posle više od trideset godina rada. Direktor Milorad Jerkan kaže da će radovi trajati 250 dana i da će biti završeni do kraja leta.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije odobrila je 106 miliona dinara za adaptaciju zgrade niškog Doma zdravlja. Taj novac neće pokriti sve troškove, ali će se njime završiti 80 odsto poslova, podseća direktor Doma zdravlja u Nišu.

Milorad Jerkan dodaje da bi otvaranje opšte bolnice bilo rešenje ali trenutno se ne može govoriti o planovima.

Radovi će se odvijati po fazama. Uveliko se radi na zameni cevi za vodovodnu i kanalizacionu mrežu. U planu je i zamena celokupne stolarije- skoro 600 prozora koji su dotrajali.. Predviđena i nova fasada, novi trotoari, uradiće se servis spoljnih jedinica klima uređaja. I krov će biti u potpunosti saniran.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN