Drama u KG: Grad se tresao od eksplozije, ministar krenuo na mesto nesreće

Najmanje deset ljudi je povređeno u eksploziji koja se danas dogodila u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, izjavio je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u tom gradu Aleksandar Kličković.

Kličković je rekao da konačan broj povređenih nije utvrđen „jer stalno pristižu“.

Prema njegovim rečima, svi kapaciteti Hitne pomoći u tom gradu su angažovani a u pomoć su pristigla i vojna vozila medicinske pomoći.

Eksplozija se dogodila oko 13.45 u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u pogonu za delaboraciju municije, a nakon 15 časova dogodila se još jedna eksplozija.
Načelnik sektora za vanredne situacije Grada Kragujevca Dragoš Radovanović je rekao agenciji Beta da nije bilo razloga za evakuaciju stanovnika naselja u blizini zavoda, gde su se dogodile eksplozije.

On je potvrdio da su gradska preduzeća „Čistoća“ i „Vodovod“ uputile na mesto incidenta svoja vozila da pomognu u gašenju požara.

Agenciji Beta u dežurnoj službi nisu mogli da kažu kakav je stepen njihovih povreda i da li je broj povređenih konačan. Prema njihovim rečima, svi kapaciteti Hitne pomoći u tom gradu su angažovani a u pomoć su pristigla i vojna vozila medicinske pomoći.

Eksplozija se dogodila oko 13.45 u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u pogonu za delaboraciju municije (rastavljanje municije i uklanjanje eksploziva), a nakon 15 časova dogodila se još jedna eksplozija.

Načelnik sektora za vanredne situacije Grada Kragujevca Dragoš Radovanović je rekao agenciji Beta da nije bilo razloga za evakuaciju stanovnika naselja u blizini zavoda, gde su se dogodile eksplozije. On je potvrdio da su gradska preduzeća „Čistoća“ i „Vodovod“ uputile na mesto incidenta svoja vozila da pomognu u gašenju požara.

MINISTAR KRENUO U KRAGUJEVAC

Ministarstvo odbrane potvrdilo je da u eksploziji, koja se dogodila danas u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, ima povređenih i navelo da je ministar odbrane Zoran Đorđević krenuo na mesto nesreće.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN